Παρακαλούμε όποιοι συμφωνούν με τις θέσεις που αναπτύσουμε στο κείμενό μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Τα ...δώρα του Jumbo στον τουρκικό εθνικισμό να συνυπογράψουν συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας e-mail στο protpolthraki@gmail.com γράφοντας όνομα, επώνυμο, πόλη και την λέξη “Υπογράφω”.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

offshore, jumbo και Βακάκης. Aποκαλύψεις από τα "ΝΕΑ"



Το «ντιλ» του Jumbo, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ»

Στο «φως» έρχονται τα ονόματα χιλιάδων κατόχων αμέτρητου πλούτου σε όλο τον κόσμο, καθώς διέρρευσαν από τον κλάδο των offshore τα στοιχεία των μεγαλοκαταθετών κυρίως από τον φορολογικό παράδεισο των Βρετανικών Παρθένων Νήσων.  

Μέσω offshore το κατάστημα παιχνιδιών Jumbo έκανε ντιλ πολλών εκατ.
Στις 21 Φεβρουαρίου 2007 ένα κυπριακό δικηγορικό γραφείο δημιούργησε στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους την υπεράκτια εταιρεία Karpathia Ltd. Χρησιμοποίησε τον ίδιο πάροχο οφσόρ υπηρεσιών που είχε και η ελληνική εταιρεία αμυντικού υλικού, την Commonwealth Trust Limited. Ως εντεταλμένοι διευθυντές της Karpathia ορίστηκαν δύο άλλες εταιρείες. Τα έγγραφα που αποκτήθηκαν από την ICIJ αποκαλύπτουν ότι ο μοναδικός μέτοχος αυτής της μυστηριώδους νομικής οντότητας ήταν ο Απόστολος Βακάκης, πρόεδρος του εμπορικού κολοσσού Jumbo, που είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις. Τον Ιούλιο του 2007 η Karpathia αγόρασε 3,5 εκατομμύρια μετατρέψιμα ομόλογα που εκδόθηκαν από την Jumbo έναντι 36,7 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Μέσα στους επόμενους έξι μήνες, ενώ η μετοχή της Jumbo παρέμενε στα ίδια σχεδόν επίπεδα, η Karpathia φαίνεται πως είχε μια απροσδόκητη επιτυχία: πούλησε 2,85 εκατ. μετατρέψιμα ομόλογα για 65,1 εκατ. ευρώ – έχοντας κέρδος 28,4 εκατ. ευρώ όπως δείχνουν τα έγγραφα. Οι αγοραστές των ομολόγων παρέμειναν ανώνυμοι και αποτελούν μέρος του μυστηρίου αυτής της συναλλαγής.
 
Αναδημοσίευση από gazzetta.gr
http://www.gazzetta.gr/koinonia/article/387116-poioi-ellines-kryboyn-thisayroys-se-offshore
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.