Παρακαλούμε όποιοι συμφωνούν με τις θέσεις που αναπτύσουμε στο κείμενό μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Τα ...δώρα του Jumbo στον τουρκικό εθνικισμό να συνυπογράψουν συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας e-mail στο protpolthraki@gmail.com γράφοντας όνομα, επώνυμο, πόλη και την λέξη “Υπογράφω”.

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Jumbo Μοσχάτου: επικίνδυνα υλικά και αντικείμενα για τη δημόσια υγεία σε επαφή με τρόφιμα. Νέα πρόστιμα.



Μεγάλες Εταιρίες: Πρόστιμα και Παρανομίες - Γιατί το ξανακάνουν; Δείτε σε ποιες 

 

Προσπάθεια πλάνης από την PEPSICO και την ΕΛΑΙΣ,  μη ασφαλή-παράνομα προιόντα από την JUMBO, την ΜΑΣΟΥΤΗΣ, την ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, την LIDL , όχι και τόσο εμφιαλωμένα νερά, όχι και τόσο πραγματικό μέλι ή παρθένο - βιολογικό λάδι κ.ο.κ. η λίστα ανεξάντλητη

Είναι μεγάλα ονόματα και μεγάλες εταιρίες , παρόλα αυτά οι πρακτικές που εφαρμόζουν τελικά είναι παράνομη και μάλιστα μπορείτε να παρατηρήσετε από τις παρακάτω λίστες και περιπτώσεις που αναφέρονται ότι οι παρανομίες είναι επαναλλαμβανόμενες για τις ίδιες εταιρίες.
Οι αλυσίδες πολυκαταστημάτων ή σούπερ μάρκετ δεν δικαιολογούνται ότι αυτά αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις σε συγκεκριμένα καταστήματα, οφείλουν να παρέχουν την ίδια ποιότητα και ποιοτικό έλεγχο παντού και σίγουρα τιποτα δεν διασφαλίζει περιοχές όπου δεν έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι.
Είναι πραγματικά περίεργο γιατί τα πρόστιμα επαναλαμβάνονται από τους ίδιους παραβάτες , ίσως το Υπουργείο Ανάπτυξης θα ήταν καλό να σκεφτεί να εφαρμόσει ένα Point Sytem (όπως στον Κ.Ο.Κ.) το οποίο να επιβάλλει πολύ υψηλά πρόστιμα όταν επαναλαμβάνονται οι παραβάσεις.
Βέβαια υπάρχει ένα ερώτημα, αυτά τα μεγάλα πρόστιμα τελικά εισπράτονται ή απλά ανακοινώνονται. ΕΦΕΤ και Γενική Γραμματεία Καταναλωτή θα πρέπει να αναρτήσουν κάποια στιγμή τα εισπρατόμενα πρόστιμα και όχι αυτά που εισπράτουν. Παρακάτω παραθέτουμε μεγάλες εταιρίες που έχουν τιμωρηθεί στα δελτία του ΕΦΕΤ τους τελευταίους μήνες (2013) για αθέμιτες πρακτικές, παράνομα προιόντα, μη τήρηση της νομοθεσίας κλπ :

8. Πρόστιμο € 20.000 στην εταιρεία εμπορίας τροφίμων – υλικών – αντικειμένων που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στο Μοσχάτο διότι διαπιστώθηκε ότι :

Η επιχείρηση προέβη σε διακίνηση μη ασφαλών υλικών και αντικειμένων που προορίζονταν να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα, ενώ είχε ήδη ενημερωθεί για την ακαταλληλότητα των προϊόντων.

Επιπλέον, δεν προέβη σε ορθή ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τους λόγους της απόσυρσης.

Αναδημοσίευση από e -Thraki.com

 http://www.ethraki.com/index.php/health/item/7256-megala-prostima-se-eponymes-etairies-katanalotes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.