Παρακαλούμε όποιοι συμφωνούν με τις θέσεις που αναπτύσουμε στο κείμενό μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Τα ...δώρα του Jumbo στον τουρκικό εθνικισμό να συνυπογράψουν συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας e-mail στο protpolthraki@gmail.com γράφοντας όνομα, επώνυμο, πόλη και την λέξη “Υπογράφω”.

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Τα Jumbo άνοιξαν και την Κυριακή. Οι εργαζόμενοι είναι δούλοι;

Πάτρα: Σε επιφυλακή για την Κυριακή - Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά


Σε «θέσεις μάχης» για ενδεχόμενο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, βρίσκονται ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και ο τοπικός σύλλογος καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ, με την υποστήριξη και της ΟΕΒΕΣΝΑ.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι πρόεδροι των τριών φορέων, Γιώργος Ρώρος, Γιώτα Παναγοπούλου και Τάσος Νικολαδάκης, ανέδειξαν τη σημασία που θα έχει η αντίδραση των εμπόρων και των καταναλωτών αυτή την Κυριακή, καθώς σύμφωνα με εκτίμησή τους, θα είναι καθοριστική για την συνολική στάση της αγοράς και τις υπόλοιπες Κυριακές του χρόνου.

Επιπλέον, τόνισαν ότι με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, η κατάσταση σε μια αγορά με διαλυμένες εργασιακές σχέσεις και ισοπεδωμένους μισθούς θα επιδεινωθεί, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στηρίζονται σε προσωπική και οικογενειακή εργασία.

Οι τρεις φορείς διοργανώνουν στις 9.30 το πρωί της Κυριακής, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, ενώ αμέσως μετά θα μεταβούν στην αγορά της Αγίου Νικολάου.

Οι εκπρόσωποι των τριών φορέων, μετά τη συνέντευξη έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση, ισχυριζόμενοι ότι υπήρξαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, αστυνομικοί ενημέρωναν εμποροϋπαλλήλους, ότι την Κυριακή μπορούν να εργαστούν κανονικά και ότι θα έχουν την προστασία της Αστυνομίας.

Μάλιστα, ο Γιώργος Ρώρος, ανέβασε τους τόνους, καλώντας φορείς και βουλευτές και ονομαστικά τον Αθ. Νταβλούρο, να καταδικάσουν τέτοιου είδους ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Εμπορικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων, την Κυριακή έχουν κληθεί να παρουσιαστούν για εργασία οι υπάλληλοι των αλυσίδων σούπερ-μάρκετ Carrefour - Μαρινόπουλος, ΑΒ Βασιλόπουλος και Lidl, καθώς και στα καταστήματα Jumbo, Zara, Κοτσώβολος.

Αντιθέτως, τα τοπικά σούπερ-μάρκετ ΚΡΟΝΟΣ Ν. Καρακίτσος, Αφοι Ανδρικόπουλοι, Αράπης και Σιμιτζής, καθώς και οι επιχειρήσεις ηλεκτρικών ειδών Δούβρης, Σερέτης, Παναγιωτόπουλος, θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τάχθηκαν οι Σύλλογοι Χρυσοχόων, Βιβλιοπωλών, Οπτικών και Κρεοπωλών.

Στην περιφέρεια, αποφάσεις για κλειστά καταστήματα έλαβαν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Αιγίου, Κάτω Αχαΐας και οι Σύλλογοι Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.
 
Σωτήρης Παπανδρέου
 
Αναδημοσίευση από το pelop.gr 
 
http://www.pelop.gr/?page=article&docid=142015&srv=6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.