Παρακαλούμε όποιοι συμφωνούν με τις θέσεις που αναπτύσουμε στο κείμενό μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Τα ...δώρα του Jumbo στον τουρκικό εθνικισμό να συνυπογράψουν συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας e-mail στο protpolthraki@gmail.com γράφοντας όνομα, επώνυμο, πόλη και την λέξη “Υπογράφω”.

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Jumbo Σερρών: καταστροφή του νομού. Λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εκατοντάδες θέσεις εργασίας χαμένες. Οι κυβερνήσεις κάνουν τα χατήρια του Βακάκη




Την Τετάρτη 17 Ιουλίου ανοίγει το νέο κατάστημα στον Λευκώνα Σερρών η αλυσίδα καταστημάτων JUMBO. Πρόκειται για το 63ο κατάστημα της εταιρείας, το οποίο θα στεγάζεται σε χώρο 9.000τμ


Οι αντιδράσεις στο ν.Σερρών

Το ζήτημα της εγκατάστασης του Jumbo απασχολεί τον επιχειρηματικό κόσμο των Σερρών από το 2005 όταν και η εταιρία εξέφρασε το ενδιαφέρον της να εγκατασταθεί σε χώρο έξω από τον Λευκώνα, δημιουργώντας ένα πολυκατάστημα 9.000 τετραγωνικών, ενώ είχε δοθεί και άδεια από την Πολεοδομία.

Το άνοιγμα του καταστήματος στις Σέρρες πέρασε από «σαράντα κύματα» καθώς συνάντησε την σφοδρή αντίδραση από το Επιμελητήριο Σερρών, λόγω του μεγέθους του καταστήματος και της επίδρασης που θα έχει στην τοπική αγορά των Σερρών, αφού αναμένεται να πληγούν πολλά μικρά καταστήματα, που ασχολούνται με τα παιχνίδια, χαρτικά, σχολικά, είδη οικιακής χρήσης.

Οι αντιδράσεις του Σερραϊκού επιχειρηματικού κόσμου οδήγησε στις δικαστικές αίθουσες με τον Εμπορικό Σύλλογο Σερρών να δικαιώνεται δύο φορές. Χάρη στο «νόμο Σιούφα»,  ο οποίος απαγόρευε την οικοδόμηση ή την λειτουργία πολυκαταστημάτων άνω των 1500τμ έξω από πόλη με πληθυσμό κάτω των 100.000κατοίκων. Παράλληλα όριζε πως τέτοιου είδους επενδύσεις πρέπει να απέχουν από τουλάχιστον 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της κάθε πόλης.

Οι παραπάνω αποφάσεις είχαν ως αποτέλεσμα να ανακληθεί η άδεια που είχε παραχωρηθεί από την Πολεοδομία, και η εταιρία να ανοίξει κατάστημα στον Προμαχώνα στις εγκαταστάσεις της ΠΡΟΚΟΜ. Ωστόσο ο παραπάνω νόμος έπαψε να ισχύει από το 2010 έχοντας σαν αποτέλεσμα η διοίκηση του Jumbo να προσφύγει εκ νέου νομικά, αυτή τη φορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) που με απόφασή τον περασμένο Αύγουστο του 2012 έκρινε αντισυνταγματική την γνωμάτευση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, δικαιώνοντας την εταιρία.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα άτομα που θα απασχολούνται στο κατάστημα των Σερρών έχουν υπογράψει συμβάσεις 4ωρης απασχόλησης με αμοιβή περίπου 250€ τον… μήνα.

Νέα λουκέτα ενόψει

Σύμφωνα με τους Σερραίους επιχειρηματίες η εγκατάσταση ενός τέτοιου μεγέθους πολυκαταστήματος στην περιοχή μας θα οδηγήσει σε «καταστροφικές» συνέπειες όχι μόνο την αγορά των Σερρών αλλά και των γύρω Δήμων, καθώς εκτός από τον χώρο των παιχνιδιών η εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται στους τομείς του παιδικού ενδύματος, υποδήματος, βιβλίου,  κλινοσκεπασμάτων, οικιακά είδη  κ.α.συναφή. Οι καταστηματάρχες ζητούν την στήριξη των καταναλωτών, καθώς μία περαιτέρω υποβάθμιση της αγοράς θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε νέο κύμα λουκέτων και απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

Αναδημοσίευση από Ανεξάρτητος

http://www.anexartitos.gr/to-anoigma-ton-jumbo-stis-serres-tha-feroyn-neo-kyma-loyketon-stin-topiki-agora/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.