Παρακαλούμε όποιοι συμφωνούν με τις θέσεις που αναπτύσουμε στο κείμενό μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Τα ...δώρα του Jumbo στον τουρκικό εθνικισμό να συνυπογράψουν συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας e-mail στο protpolthraki@gmail.com γράφοντας όνομα, επώνυμο, πόλη και την λέξη “Υπογράφω”.

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας: "Το Jumbo ερημοποίησε περιοχές, αφανίστηκαν δεκάδες μικρές επιχειρήσεις. Αντιαισθητική η παρουσία του, αλλοιώνει τον τοπικό χαρακτήρα".

Επίθεση κατά του "Jumbo" εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος. Σε επιστολή που έστειλε στο διευθυντή της επιχείρησης, αναφέρει ότι το κατάστημα της Καλαμάτας δεν έχει καταβάλει ετήσια συνδρομή στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπως οφείλει, και ότι οι σχετικές υπενθυμίσεις αγνοούνται προκλητικά. Σε άλλο σημείο ο κ. Καραμπάτος τονίζει ότι η συμπεριφορά των καταστημάτων "Jumbo" χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων από αδηφαγία. Η επιστολή έχει ως εξής:




«Κύριε διευθυντά,
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από την αρμόδια υπηρεσία του φορέα μας, ότι από το 2007 και μέχρι σήμερα για το κατάστημά σας "Jumbo" στην Καλαμάτα δεν έχει καταβληθεί ετήσια συνδρομή της επιχείρησης στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπως οφείλει, και οι σχετικές υπενθυμίσεις μας αγνοούνται προκλητικά.

Πρόκειται για ένα ακόμα σύμπτωμα της γενικότερης συμπεριφοράς των καταστημάτων "Jumbo" στη χώρα μας, η οποία χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων από αδηφαγία, δεδομένου ότι ολοένα και περισσότεροι μικροί έμποροι φυτοζωούν ή αναγκάζονται να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους εξαιτίας καταστημάτων τύπου "Jumbo". Με άλλα λόγια, το παραδοσιακό εμπόριο και οι ντόπιοι έμποροι διώκονται εμμέσως πλην σαφώς από τις μεσσηνιακές πόλεις.

Το φαινόμενο αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ερημοποίηση κάποιων περιοχών που αποτελούσαν παραδοσιακά την καρδιά του εμπορίου στις πόλεις μας και στην υποβάθμιση ή την αλλοίωση άλλων. Τέτοια είναι και η περίπτωση του "Jumbo" Καλαμάτας το οποίο καταδικάζει δεκάδες μικρές επιχειρήσεις στον αφανισμό και, με την φωσφορίζουσα, αντιαισθητική και προκλητική παρουσία του, αλλοιώνει το ύφος ενός από τα πλέον χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, άρρηκτα συνδεδεμένου με την ιστορία της: το λιμάνι της Καλαμάτας.

Με τακτική ισοδύναμη της ισοπεδωτικής φωσφορίζουσας ταμπέλας του, το κατάστημα "Jumbo" έχει κυριολεκτικά καταλάβει το ιστορικό λιμάνι της Καλαμάτας, το οποίο μάλιστα χρησιμοποιεί και για… πάρκινγκ, προσφέροντας ως αντίτιμο στην πόλη μερικούς μικρομισθούς, προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης, όχι πάντως ελληνικής, και επενδύοντας πολύ μακράν της Μεσσηνίας.

Ως ο πλέον δυνατός “παίχτης” στο ολιγοπώλιο του παιδικού παιχνιδιού -και όχι μόνο- η επιχείρηση την οποία διευθύνετε θα όφειλε να επιδεικνύει περισσότερη ευαισθησία για τον τόπο και τουλάχιστον να καταβάλλει το μηδαμινό ποσό της συνδρομής της στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το οποίο είναι ο μόνος φορέας ο οποίος φροντίζει για την εκπαίδευση και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των επιχειρηματιών που αφανίστηκαν εξαιτίας μεγαλοκαταστημάτων, όπως το "Jumbo".

Θα περιμένουμε από εσάς να μας γνωρίσετε, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Εταιρικής σας Ευθύνης, τους τρόπους με τους οποίους θα αντισταθμίζοντο οι κοινωνικές και οικονομικές αρνητικές συνέπειες της εδώ παρουσία σας (αντισταθμιστικά οφέλη) για να αντιμετωπίσουμε την ανεργία που έχει πλήξει τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις από τις εμπορικές σας τακτικές, γεγονός που σ’ εσάς φέρνουν κερδοφορία και στην τοπική μας αγορά "λουκέτα"».

Aναδημοσίευση από ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ online.gr

http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/epimelitiria/item/7146-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-jumbo
  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/epimelitiria/item/7146-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-jumbo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.