Παρακαλούμε όποιοι συμφωνούν με τις θέσεις που αναπτύσουμε στο κείμενό μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Τα ...δώρα του Jumbo στον τουρκικό εθνικισμό να συνυπογράψουν συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας e-mail στο protpolthraki@gmail.com γράφοντας όνομα, επώνυμο, πόλη και την λέξη “Υπογράφω”.

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Λουκέτο σε 150 καταστήματα στις Σέρρες εξαιτίας του Jumbo. Καταπάτησε δημοτική έκταση - στα δικαστήρια ομόφωνα δήμος και εμπορικός κόσμος εναντίον του.






Δικαστικό αγώνα εναντίον του πολυκαταστήματος JUMBO θα ξεκινήσει στο προσεχές χρονικό διάστημα ο Δήμος Σερρών για το ζήτημα της καταπάτησης της Δημοτικής έκτασης από την εταιρία.
Η κίνηση γίνεται κατόπιν ομόφωνης απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Τετάρτης το οποίο και εξουσιοδότησε τη νομική σύμβουλο να ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες καταθέτοντας στις αρχές τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του ο Δήμος.
Επιπλέον αποφασίστηκε η προσφυγή στην δικαιοσύνη για θέματα ευθυνών από διοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες οι αποφάσεις των οποίων οδήγησαν στην καταπάτηση της έκτασης.

Το θέμα ήρθε στο Συμβούλιο κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θεόδωρου Μηλίδη καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα που επιβεβαιώνει την καταπάτηση της έκτασης. Η παράταξη «Εποχή Δημιουργίας» ζήτησε την επιβολή των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία κυρώσεων και να διερευνηθεί αν υπάρχουν λόγοι ανάκλησης της άδειας, επιπλέον ο κ. Μηλίδης άσκησε κριτική προς την Δημοτική Αρχή επιρρίπτοντας της την κατηγορία της «ολιγωρίας» καθώς δεν έχει ενεργήσει για το θέμα. «Το θέμα είναι γνωστό από τον Αύγουστο του 2013 παρά τον ντόρο που έγινε, τις διαμαρτυρίες εμπόρων και κατοίκων η Δημοτική Αρχή δεν έχει προβεί στις νόμιμες ενέργειες που απαιτούνται για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δήμου Σερρών. Έχουμε ένα υπόμνημα της υπηρεσίας που λέει επακριβώς πως υπάρχει καταπάτηση δημοτικής έκτασης.

Να πάρουμε πρώτον απόφαση για δικαστική διεκδίκηση αποζημίωσης για την κατεχόμενη δημοτική έκταση, δεύτερον απόφαση για την διοικητική αποβολή από την κατεχόμενη έκταση, τρίτον να διερευνηθούν αν υπάρχουν ευθύνες όσον στο παρελθόν επέτρεψαν ή συνέβαλαν στην διαμόρφωση της υφιστάμενης κατάστασης και όσους συνέβαλαν στη σύνδεση του πολυκαταστήματος με το κεντρικό οδικό δίκτυο. Προτείνω να ανατεθεί στο Νομικό Σύμβουλο να διερευνήσει τα παραπάνω».

Στην διάψευση των ισχυρισμών του κ. Μηλίδη περί «ολιγωρίας» προχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης τονίζοντας πως ο Δήμος κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή για το θέμα..........................
Στη συνέχεια ο κ. Αγγελίδης κατέθεσε δύο προτάσεις που προβλέπουν την εκκίνηση δικαστικής διαμάχης για το θέμα της καταπάτησης καταθέτοντας στην δικαιοσύνη τα στοιχεία που έχει στην διάθεση του ο Δήμος για την καταπάτηση, ενώ ο κ. Αγγελίδης πρότεινε την προσφυγή στην δικαιοσύνη για θέματα ευθυνών από διοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες οι αποφάσεις των οποίων οδήγησαν στην καταπάτηση της έκτασης. Τέλος ο Δήμαρχος σχολίασε και την πρόταση της «Εποχής Δημιουργίας» για άρση της άδειας λειτουργίας τονίζοντας πως υπεύθυνο για μία τέτοια απόφαση είναι μόνο του ΔΙΠΕΧΟ.
Οι προτάσεις του κ. Αγγελίδη ικανοποίησαν την το μεγαλύτερο μέρος του Συμβουλίου με τον κ. Μηλίδη να εμφανίζεται ικανοποιημένος από την ταύτιση απόψεων.

.....................................
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Εμπορικού κόσμου με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Άγγελο Κεχαγιά να ζητά τον λόγο υπογραμμίζοντας πως η υπόθεση έχει κουράσει τον Εμπορικό Κόσμο των Σερρών ωστόσο οι Σερραίοι επιχειρηματίες είναι διατεθειμένη να φτάσουν το θέμα ως το τέλος. Επιπροσθέτως ο κ. Κεχαγιάς πρότεινε τη συνεργασία του Δήμου με τον Εμπορικό Σύλλογο στο κομμάτι της νομικής διαμάχης, πρόταση που έγινε αποδεκτή από το σώμα. Το λόγο πήρε και ο επιχειρηματίας κ. Καπετάνιος τονίζοντας πως το πολυκατάστημα έχει γίνει αιτία για να μπει λουκέτο σε 150 καταστήματα και όλα αυτά εξαιτίας της καθυστέρησης αντίδρασης από τους αρμόδιους.


Πηγή: «Ελεύθερο Βήμα»

Αναδημοσίευση από Αυτοδιοίκηση

http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/dimos-serron-enantion-jumbo-sta-dikastiria-gia-to-zitima-tis-katapatisis-tis-dimotikis-ektasis
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.